Ingrediente:
-1 blat subtire de pandispan (cumparat sau facut din 3 oua)
Pt crema:
-200 g mascarpone(de la Lidl)
-400 g branzica de vaci(tot de la Lidl,e foarte cremoasa)
-500 g frisca la cutie
-3 pl gelatina transparenta(de la Dr. Oetker)
-200 g zahar.
Pt sosul de fructe:
-300 g visine si cirese, amestecate
-2 plicuri gelatina rosie
-4-5 linguri zahar
Mai intai se pregateste farfuria pentru asamblarea tortului. Pe o farfurie rotunda sau pe o tava se aseaza un inel de forma de tort. In acest inel se pune pandispanul,apoi se prepara crema de branza.
Cele doua feluri de branza se amesteca cu o lingura de lemn,se adauga zaharul,se amesteca din nou. Separat se bate bine frisca cu mixerul.
Intr-o craticioara se pun 100 ml de frisca lichida,nebatuta, la incalzit. Gelatina se inmoaie in putina apa rece, cand s-a incalzit frisca se toarna gelatina peste,se amesteca bine,se mai incalzeste cateva secunde pe foc, apoi se da deoparte.
Se amesteca crema de branza cu frisca batuta si cu gelatina calduta, se mixeaza totul pana devine o masa omogena, apoi se goleste peste blat.
Sosul de fructe se prepara din fructele curatate de samburi. Fructele se fierb 10 minute in putina apa, aprox 200 ml de apa, se adauga si 4-5 linguri de zahar. Gelatina rosie se inmoaie in apa (are instructiunile pe spatele pachetului), se dauga peste fructele incalzite, se mai pune cateva secunde pe foc ( nu trebuie sa dea in clocot),se da deoparte,se lasa la racit doar putin,cat sa nu mai fie fierbinte apoi se toarna peste crema de branza.
Se da totul la rece 4-5 ore.
Este un tort rapid, perfect pentru zilele calduroase de vara.
Eu l-am preparat cu drag pentru surioara mea. I-am promis ca-i voi face un tort cu frisca si fructe cand se va face bine. Multumesc Bunului Dumnezeu ca am reusit sa ma tin de cuvant. Multumesc si pentru ca a avut grija de sora mea, atunci cand eu nu am putut sa fiu langa ea.
Sa-l preparati cu Drag pentru cei Dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu